tiistai 8. toukokuuta 2012

Pieniä tyttöjä ja isoja taloja!

Viikonloppuna näimme ensisilmäyksen Vancouverin Downtownista, kun suomalaiset vapaaehtoistyöntekijät veivät meidät sightseeing-ajelulle kaupunkiin. Kun laskeuduimme alamäkeä Downtowniin, en voinut kuin tuijottaa sanattomana eteeni! Voitte kuvitella miltä tuntuu nähdä toinen toistaan valtavampia kerrostaloja lasiseinineen ja kattoterasseineen, jos ennen on pitänyt lempääläläisiä 7-kerroksisia taloja korkeina.



















Vapaaehtoiset ystävällisesti veivät meidät myös ruokakauppaan. Olin ennen Suomesta lähtöä nähnyt painajaista tämän mantereen markettien koosta, mutta todellisuus ei onneksi ollutkaan niin järkyttävä (ainakaan täällä Kanadan puolella)!

Viikonlopun aikana uskaltauduimme tutkimaan Downtownia myös kaksin Miran kanssa. Matkustimme bussilla ja skytrainilla, joka on vähän kuin metro, mutta kulkee osan matkasta maan päällä. Kiertelimme Robson Streetillä, joka on täällä kuuluisa ostoskatu. Sunnuntaina teimme kävelyretken Coal Harbour Seawall -satamassa. Ilma sattui olemaan tosi kirkas, ja maisemat vuorille olivatkin mahtavat! 























Vancouver on tosi vihreä kaupunki. Vaikka seisoisi pilvenpiirtäjän vieressä, on näkyvillä aina puita ja kukkaistutuksia. Tuntuu kivalta kävellä ydinkeskustassa, kun voi kokoajan samalla nähdä värikkäitä kukkia (äiti tykkäis) ja hyvinhoidettuja puistoja.




















Alkuviikko töissä on mennyt uutta opetellessa. Eilen aamulla oli exercises eli kaikennäköistä aamujumppaa. Iltapäivällä vedimme Miran kanssa bingoa asukkaille. Tänään oli myös lyhyt aamujumppa, jonka jälkeen pidimme word gameseja (muistuttaa hirsipuuta, mutta on ryhmäaktiviteetti). Iltapäivällä oli drum circle, jonka jälkeen one to one -aikaa asukkaiden kanssa keskustelemiseen. 















Tässä nautiskellaan päiväkahveja auringonpaisteessa. Tarkoitus oli ottaa take away -kahvit satamaan, mutta pienten paikantamisongelmien johdosta päädyttiin juomaan ne melkein kahvilan pihaan!


Kiitos kommenteista!

Aino 

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin kivalta! Vähän eri meininki kuin meidän Rauman -seikkailulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mutta Rauman seikkailuhan oli aivan omaa luokkaansa! Uskoakseni missään muualla ei ole tapahtunut moisia asioita liittyen munkkihenkilöihin ja mietoihin lounge(?)ihin!

      Poista
  2. Oioioi, äiti tykkää kukkivista puista! (Onneksi näki niitä itsekin eilen Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Täällä on huomenna gardening day, eli lisää kukkia luvassa :)

      Poista
  3. Myöhästyneet nimpparionnittelut!

    VastaaPoista